Het boek Frisse blik

Frisse blik - Anders kijken naar dingen die normaal zijn geworden

In dit boek neem ik je mee in de kunst van het kijken met verschillende brillen. Want we denken vaak dat structuren, processen, methoden, gedachten, overtuigingen en concepten ‘gewoon zo zijn’. Vooral als we ze vaak gebruiken en normaal zijn geworden. Deze normaal geworden dingen geven daarmee een eenzijdige blik op de werkelijkheid. 

 

Ik dacht bijvoorbeeld altijd dat ondernemen betekende dat je 24/7 aan het werk moet zijn. Ik dacht dat meer uren meer productiviteit betekende. En ik dacht altijd dat managers, werktijden en functietitels er gewoon bij hoorden.

 

Toen kwam ik erachter dat deze dingen iets gemeen hebben. Dit moment was voor mij echt een gamechanger voor mijn blik op de wereld. Het besef is even simpel als diepgaand: alles is verzonnen! Zowel de fysiek wereld om ons heen als de niet-fysieke wereld van gedachten, ideeën en concepten. 

 

En dat betekent dat je er ook anders naar kunt kijken en dat je het anders kunt doen. Ik kwam erachter dat er heel veel onderwerpen zijn waar je met verschillende brillen naar kunt kijken. Vandaar dit boek, om mijn persoonlijke zoektocht met je delen en daarmee de wereld weer een beetje mooier en leuker te maken. 

Wat vinden anderen van dit boek?

Echt een groot compliment voor jou voor dit goed leesbare, praktische boek met veel verschillende invalshoeken. Maar vooral ook een groot compliment voor de openheid en je persoonlijke verhaal. Dat maakt dit boek meer dan een boek met inzichten. Dat maakt van dit boek een boek met (toegepaste) levenslessen!

Danny Jolly, collega en meelezer

De wereld is niet zoals hij is, maar een projectie van hoe jij bent. Daarom is het tijd voor een frisse blik. Lees dit boek. Daar word jij en jouw wereld beter van!

drs. Richard de Leth, Oprichter OERsterk (www.oersterk.nu)


Lekker meeliften op de gedachtespinsels van David, die tegelijkertijd een van de belangrijkste onderliggende thema's raakt om als dagelijkse mens en als gehele mensheid de (onzekere) toekomst tegemoet te treden. Frisse Blik geeft je... een frisse blik. En dat is hard nodig.

Lennard Toma, organisatiepsycholoog en auteur van ‘Bedrijf Bamischijf’ en ‘99 Problems But The Boss Ain’t One’

Koop het boek via de knop hieronder

De investering is €23,23 inclusief 9% BTW. Wil je meerdere exemplaren, stuur dan even een mail!

Liever het E-book? Gebruik dan de knop hieronder

De investering is €14,14 inclusief 9% BTW en je krijgt vrijwel direct toegang. Let op: het is een EPUB 3 en die is niet volledig compatible met alle readers. 

Frisse Blik - Anders kijken naar dingen die normaal zijn geworden

We leven in een wereld gekenmerkt door technologie die ons verbindt en tegelijkertijd polariseert. We worden overspoeld met meningen, oordelen en negatieve energie. Ondertussen verlangen we naar meer nuance en meer liefde. Wat we nodig hebben, is niet de vernauwing van ons blikveld, maar juist een ‘Frisse blik’.

 

In dit boek schetst David van Valkenburg ‘anders kijken’ als middel om de wereld mooier en beter te maken met positieve energie. Het gaat om anders kijken naar jezelf, relaties, ouderschap, werk en organisaties, veiligheid, ondernemen, aandacht, gezondheid en het leven. Vanuit meer perspectieven kijken naar hetzelfde, los van goed of fout. Anders kijken naar dingen die - vaak onbewust - normaal zijn geworden.

 

Dit boek staat vol inspiratie en inzichten om anders te kijken. ‘Anders kijken’ is een kunst die je gaat helpen beter te navigeren in onze onzekere wereld. Het is een manier om de aanwezige variëteit en complexiteit te zien en te omarmen. Gun je jezelf een frisse blik en ga je mee op dit avontuur?

David van Valkenburg (1981) is vader van drie kinderen, ondernemer, fervent hardloper, facilitator en inspirator die bedrijven helpt met ‘anders kijken’ naar werk, mensen en veiligheid. In dit boek heeft hij zijn persoonlijke verhaal en inzichten op diverse gebieden gebundeld. 


Het boek ‘Frisse blik’ van David van Valkenburg biedt nieuwe én andere inzichten in het hele leven, zowel privé als zakelijk. Een vlot geschreven en zeer goed onderbouwd boek dat van begin tot eind boeit en mij doet verwonderen over hoe je op verschillende manieren ‘anders’ kunt kijken naar dagelijkse zaken als werk, relaties, opvoeding, et cetera. David heeft alle kennis en wijsheid die hij heeft opgedaan in zijn leven tot nu toe op minutieuze wijze samengebracht in een doorwrocht en zeer prettig leesbaar en fijn boek. Zeker weten een aanrader voor iedereen die het leven in al haar facetten boeiend vindt en die daar nog meer over wil weten!

Perdiep Ramesar, schrijfcoach en –trainer, Perdiep.nl, https://perdiep.nl 

Download
Sneak preview Frisse blik
Meer weten over de inhoud? Check dan deze sneak preview!
Frisse Blik-Preview.pdf
Adobe Acrobat document 640.5 KB

Illustratie door Eline Verlaan

Foto door Caroline Stravers, Carofotografeert