Online training 'Calamiteiten voorkomen'

Voorkom de pijnlijkste, duurste en gevaarlijkste situaties op het werk

“Je wordt niet een aap die een kunstje leert. Je leert breder te kijken.”

Tom Guijt, Arbeidshygiënist en incidentonderzoeker, Eneco

In deze online training neem ik mee op reis. Je komt verschillende stromingen in veiligheidsdenken tegen en past deze toe op je eigen praktijk. Je leert anders te kijken naar veiligheid, werk en mensen.

Herken je dit?

 • Je hebt het gevoel dat er een volgende stap in veiligheid nodig is, maar je weet niet goed hoe. 
 • Incidentonderzoeken leveren steeds minder op en verbetering blijft uit.
 • Veiligheid kenmerkt zich door papierwerk en we komen niet verder. 

Veel organisaties worstelen hiermee en zijn op zoek naar de volgende stap. De complexiteit van onze processen vangen we niet altijd meer in de geijkte modellen en methoden. Het is tijd voor anders kijken. Het is tijd voor anders doen!

Wat is er nodig?

De volgende stap vraagt niet per se om andere modellen en methoden. Het vraagt om een andere manier van kijken. Een manier van kijken die bijdraagt aan proactieve en menselijke veiligheid. Zodat we loskomen van de papieren systeemwereld. Zodanig dat we weer recht doen aan de dilemma's, uitdagingen en onzekerheden van de leefwereld. Van de mensen die het werk uitvoeren.  

 

Deze online training is erop gericht om deze andere manier van kijken te doorleven. Doordat je individueel kennis neemt van de materie, kun je op je eigen tempo aan de slag. De inzichten kun je vervolgens toepassen op jouw actuele vraagstukken. En de community van gelijkgestemden staat paraat om te sparren en van gedachten te wisselen. 

 

Hoe klinkt dit?

 

Lees alleen verder als dit je aanspreekt, anders is het zonde van je tijd.

De training

In deze training word je stap voor stap meegenomen in de diverse stromingen in veiligheidsdenken. En je leert dit gedachtegoed toe te passen op calamiteitenonderzoek. Wat ga je verder allemaal ontdekken en leren in deze online training?

 • Welke mindset nodig is voor de volgende stap;
 • Wat de afkorting WYLFIWYF te maken heeft met onderzoek;
 • Welke aannames we zo vanzelfsprekend hebben over veiligheid, werk en mensen;
 • De rode draad in alle zienswijzen en de toepassing ervan;
 • Nieuwe methoden die je hierbij kunnen ondersteunen.

Voor wie?

Professionals, teamleiders/managers en adviseurs die serieus werk willen maken van vernieuwende ideeën in veiligheid.

Mensen die houden van nieuwe inzichten en die actief aan slag willen.

Mensen die open staan en nieuwsgierig zijn naar andere perspectieven.

En dus ook zeker voor veiligheidskundigen, die verdienen hier zelfs 1 punt SKO-VK waardering mee.

Voor wie niet?

Deze training is niet voor jou bedoeld als je 'het wel prima vindt'. Ook niet als je vast wilt houden aan 'hoe je het altijd gedaan hebt'. En je moet het ook zeker niet willen als je niet gelooft in een leven lang leren. 

Samenvattend

In deze online training krijg je de inzichten en tools om actief bij te dragen aan de volgende stap in veiligheid. Je hebt aan het einde van de training meer vragen dan antwoorden. En dat is precies de bedoeling. Want dat betekent dat je op zoek gaat naar antwoorden. En als goed is doe je dat vooral met de mensen die het werk doen. Zo niet, dan krijg je ouderwets strafwerk ;). 

 

Wacht niet langer en gun jezelf deze reis. Je gaat meer impact maken. Je krijgt hernieuwde energie om aan de slag te gaan met je vak. En dus meer voldoening. Wat wil je nog meer! Via de knop hieronder meld je je direct aan en ga je vandaag nog aan de slag.   

Wat vindt de klant?

“Je wordt niet een aap die een kunstje leert. Je leert breder te kijken.”

Tom Guijt, Arbeidshygiënist en incidentonderzoeker, Eneco

“Na het programma kijken we op een andere manier naar veiligheid en incidenten. Minder op de directe oorzaken en de specifieke afdeling en meer op het systeem gericht.

 

Dat merk ik in de gesprekken, zowel bij collega’s als bij management. De onderzoeken zelf zijn kwalitatief beter. Visueler, kernachtiger en ze leiden tot betere aanbevelingen. Het visueel maken helpt mij bij andere werkzaamheden. De ervaring met het programma is erg goed."


Investering

Ik deel deze inzichten normaal met teams in een intensief traject. Nu richt ik me op individuen zoals jij. De waarde van deze training 750 euro. Omdat ik het laagdrempelig wil houden, kom ik je tegemoet. Je krijgt de hele training voor een veel lagere investering.

 

De investering is 249,00 euro incl. 21% btw

 

Je krijgt hiervoor toegang tot de online trainingen én community. En als veiligheidskundige krijg je 1 punt SKO-VK waardering. En dat niet alleen, je krijgt ook nog 3 mooie bonussen ter waarde van 249 euro om het pakket compleet te maken. 
Schrijf je snel in via onderstaande knop. Je ontvangt direct een mail om in te loggen op de 'Safety Tribe' waar de e-learning en community voor je klaar staan. 

Wat vindt de klant?

"Het heeft mij geholpen om de methodiek te doorgronden"

Koen Huijbers, Manager SHE & Sustainability, Friesland Campina

"Deze online training is een toegankelijke en prettige manier om gedegen basiskennis over FRAM op te doen. Het heeft mij geholpen om de FRAM methodiek te doorgronden en daadwerkelijk te starten met mijn eerste FRAM model.

 

Naast de theorie, bevat deze training ook praktische tips en tricks wat je niet uit een boek of artikel kunt halen. Mede om die reden een aanrader voor degene die verder willen met Safety II en die de FRAM methodiek willen toepassen."


Wat krijg je allemaal?

Deze training bestaat uit de volgende onderdelen ter waarde van 750 euro: 

 • 6 maanden toegang tot de e-learning Wat is veiligheid? waarin je stap voor stap meegenomen wordt in de verschillende stromingen in veiligheidsdenken. 
 • 6 maanden toegang tot de e-learning incidentonderzoek waarin je de inzichten toepast op het doen van onderzoek. 
 • 6 maanden toegang tot de Safety Tribe community waarin je de interactie op kan zoeken en elkaar kan inspireren en helpen op dit avontuur. 
 • Na afronding 1 punt SKO-VK waardering voor veiligheidskundigen.

Bij deze online training krijg je ook nog 3 bonussen ter waarde van 249 euro:

 • 6 maanden toegang tot de e-learning FRAM waarin je stap voor stap meegenomen wordt in deze methode, zodat je in korte tijd je eerste plaatje maakt.
 • Een video tutorial over de Multi-actor-tijdlijn. 
 • Het boek Achteraf is makkelijk praten

De totale waarde van deze online trainingen is dus 999 euro!

 

Maar je betaalt stukke minder! De daadwerkelijke investering is 249 euro incl. 21% btw. Wacht niet langer en schrijf je direct in via onderstaande knop.

Wat vindt de klant?

“We hebben echt iets geraakt. Een soort honger veroorzaakt.”

Miriam Kroeze, senior adviseur veiligheid zorg, MediRisk

“We wilden een praktisch programma ‘nieuw veiligheidsdenken’ voor zorgprofessionals. Geen schoolse lezingen, maar interactief aan de slag.

 

We hadden al veel gelezen en gezien van David en dat paste goed bij de weg waar wij op wilden. We hebben echt iets geraakt. Een soort honger veroorzaakt. We hebben echt een groep toekomstige experts opgeleid.”


Wil je met je team aan de slag?

 • Wil je meer van dit soort nuttige tools en praktijken die je helpen om het gedachtegoed van Safety II in de praktijk te brengen? 
 • Wil je meer achtergrond, inzichten en inspiratie voor een Doorbraak in Veiligheid?
 • Wil je echt aan de slag om deze manier van kijken te doorleven met je team?

Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken en wie weet gaan we intensief met elkaar aan de slag!